17 oktobris, 2015

Zeķes bērnam dienas laikā.

 Uzmetam uz adatām 40 valdziņus (uz katras adatas 10 valdziņu).

Valnītim adīsim dubulto malu. Adām 11 kārtas.


Dubulto malu saada kopā šādi: Pirmā valdziņa uzmetuma pīnīti uzceļ uz kreisās adāmadatas un saada labiski ar kreisās adāmadatas pirmo valdziņu. Turpina celt uz kreisās adāmadatas pa vienai uzmetuma pīnītei un saadīt ar attiecīgo valdziņu.
Pēc dubulto malu saadīšanas 1 kārtu adām labiski, ar to pašu dziju.

Tad turpina adīt rakstu.
























Kad pabeidzam adīt rakstu, tad adām 8 kārtas ar to dziju, kuru adījām sākumā.

 


Papēdi sāk adīt tikai ar divām adāmadatām - uz pirmās uz ceturtās adāmadatām. Uz tām izada  20 kārtas, nocelto valdziņu rakstā.( Pirmo malējo valdziņu noceļ, otro valdziņu izada, trešo noveļ, ceturto izada un tā kamēr visa rinda izadīta)( atpakaļ adām visu rindu kreiliski).

Uzsākot jaunu kārtu, jāraugās, lai malās, noceļot valdziņus, veidotos ķēdīte.

 Kad papēža taisnais gabals noadīts, valdziņus, kas atrodas uz 2 adāmadatām, sadala 

6/8/6    

Tad sākas kapītes veidošana. Valdziņi, kas atrodas uz abām malējām adatām, jānorauc. Izada tikai vidējās adāmadatas valdziņus turpejošās un atpakaļejošās kārtās. 

Kapīti adām tādā pašā rakstā kā papēža taisno daļu.

Tagad nākamo rindu adām šādi – noada 12 valdziņus. 13-to un 14-o valdziņu saada kopā. Tālāk neadām ,bet griežam adījumu uz otru pusi un pirmo valdziņu noceļ, un ada kreiliski 6 valdziņus, līdz   8-to un 9-to valdziņu kreiliski saada kopā, griež atkal adījumu otrādi ada atpakaļ atkal noceļot pirmo valdziņu un 8-to un 9-to valdziņu saadot labiski griezti, apgriež atkal adījumu otrādi un atkārto no līdz, kamēr uz adatas paliek tikai vidējie 8-ņi valdziņi.

 Pacēluma noraukuma adīšana.
Ņemam malā atlikto adatu un sadalām pāri palikušos 8 valdziņus uz divām adatām. Tagad no papēža malām uzņem malas 11-12 valdziņu pavedienus, lai nepaliek nekur caurumi.

 Tad turpinām riņķveida adīšanu uz atstātās 3-šās un 4-tās adatas. Atkal nonākam pie papēža malas valdziņiem. Tagad pieaudzējam identiski kā iepriekš – 11-12 valdziņus no otras papēža malas un izadām tos un papēža vidusdaļas 4 valdziņus.
Tagad uz adatām ir 15+15+10+10=50 valdziņi. Es parasti vienu kārtu izadu bez noraukuma. Tad veidosim noraukumu pēdas pacēlumam.
Adām nākamo rindu un adatas galā saadām kopā pēdējos divus valdziņu. Divas adāmadatas adām  labiski. Nonākam pie otras papēža malas. Saadām pirmo un otro valdziņu labiski griezti . Atkārtot  kamēr uz adatām ir 9+9+10+10 valdziņi. 

 

Tālāk adām pēdu vajadzīgā garumā - līdz mazā pirkstiņa galam un tad sāk noraukt. Katrā kārtā katras adatas sākumā norauc pa vienam valdziņas, saadot labiski kopā divus valdziņus, kamēr pāri paliek tikai četri valdziņi. Tiem cauri izver pavedienu, stingri savelk, ar lāpāmadatu pavediena galu izvelk uz zeķes kreiso pusi un ar nedaudziem dūrieniem nošuj.

Otrai zeķei es saadu griesti adatas pēdējos valdziņus.

 

 Lai Jums viegli un ātri adās!

Citas manas zeķes...




Nav komentāru:

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...