20 janvāris, 2013

Rakstainas zeķes (Pamācība)





Zeķes ir paredzētas apmēram 17 cm. garai pēdiņai. Stulma aukstums ir 13 cm.

Shēma ir ar roku zīmēta, jo negribas ar datora palīdzību zīmēt aizņem daudz laika, kura praktiski man nav.

Uzmet 39 acis. (shēmā ir uzzīmētas 35 ) ada 3 rindas, tālāk veido caurumiņus. 2 saada 1 uzmet kamēr izadītas visas 4 adatas. Tālak ada atkal 3 rindiņas un ceturtajā rindiņā saada. Tagad seko savienojuma posms. Jāsavieno adījuma apakšējā (uzmetuma) mala ar rindu, kas jums jāizada.

To dara sekojoši – adot katru valdziņu, uzceļ no uzmetuma kārtas vienu valdziņa brīvo cilpiņu. Tagad seko savienojuma posms. Jāsavieno adījuma apakšējā (uzmetuma) mala ar rindu, kas jums jāizada.Saada abus šos valdziņus.
Jāraugās, lai saadāmais valdziņš ar uzmetuma malas uzceļamo valdziņu būtu vienā kolonnā, lai maliņa neveidotos nobīdīta. Tāpēc jāraugās, lai pareizi tiktu uzcelts pirmais valdziņš un turpmāk jāuzceļ valdziņi, neizlaižot nevienu un divreiz neuzceļot nevienu. Iesākumā šo rindu nāksies vairākas reizes izārdīt, pirms darbs padosies bez kļūdām.

Paraugu var apskatīt šeit

Tālāk turpina adīt pēc shēmas

 

 Šeit ir sāna uzadītā daļa. Bilde ir sliktas kvalitātes, jo fotoaparātam ir saplīsusi zipspūldze.

 




 Iesākts ir papēdis. Shēmā ir horizontāla līnija tūlīt zem zariņa. no tās vietas sāku adīt tikai  valdziņus kuras ir uz divām adatām.
19 acis.



 Tā kā es negribēju adīt pēdas pacēlumam noraukumu, tad adīju uz augšu 12 rindiņas. 

















Papēža kreisā puse.


















Tālāk jāsadala 19 acis 3 daļās. es dalīju. 6 / 7 / 6 

Pēdas daļu sāku adīt no labās puses.

Tagad nākamo rindu adām šādi –  labiski noada 12 valdziņus.  vēl skatoties pēc raksta, (tālāk adīšana būs tikai ar orandžo dziju).13-to un 14-o valdziņu saada kopā. Tālāk griež adijumu uz otru pusi un ada atkal 7 valdziņus  un 7-o un 8-o saada kopā kreiliski,  Tālāk neadām ,bet griežam adījumu uz otru pusi un pirmo valdziņu noceļ,  ada labiski 5 valdziņus,  6-to un 7-to valdziņu  saada griesti labiski kopā, griež atkal adījumu otrādi un ada tālāk tādā pašā secībā, kamēr uz adatas paliek 7 valdziņi.

Lai  papēdis būtu biezāks var adīt rakstā, kurš būs paredzēt papēža pēdai.

 

Gatavā zeķe izskatās šādi.






 


Zeķes kreisā puse

 



Ja patika un ir interese varat droši rakstīt komentārus.



Nav komentāru:

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...